Volledig beheerde Common Ground infrastructuur

Common Ground | Haven

Gemeenten die samenwerken worden in hun ambities soms belemmerd door verschillen in hun IT-infrastructuur. Haven biedt dan uitkomst. De flexibele omgeving van Haven abstraheert onderliggende hardware waardoor er een gemeenschappelijk vertrekpunt ontstaat. Hierdoor kunnen de applicaties die gezamenlijk worden ontwikkeld overal draaien en kan er echt uitvoering worden gegeven aan Samen Organiseren. [bron: haven.commonground.nl]

Over Red Kubes

Red Kubes is een jong en innovatief bedrijf met als doel om Kubernetes eenvoudig en leuk te maken. We ontwikkelen producten zoals Otomi Container Platform en leveren een managed Kubernetes dienst, waarbij we het volledige beheer van Kubernetes clusters op ons nemen. Red Kubes is Certified Kubernetes Service Provider en onze medewerkers beschikken over veel ervaring met het opzetten en beheren van productie Kubernetes clusters.

Haven compliant Kubernetes

Red Kubes biedt speciaal voor Nederlandse gemeenten een managed Kubernetes dienst, waarbij de Kubernetes infrastructuur 100% Haven compliant is. Als gemeente bepaalt u zelf welke publieke Cloud provider en Kubernetes implementatie u wilt gebruiken.
U kunt kiezen uit:

 • Amazon Web Services (AWS) – Elastic Kubernetes Service (EKS)
 • Google Cloud Platform (GCP) – Google Kubernetes Engine (GKE)
 • Microsoft Azure – Azure Kubernetes Service (AKS)
Naast de keuze tussen deze verschillende Kubernetes Platform Services (PaaS), waarbij de control plane (de Kubernetes Master nodes) door de Cloud provider beheerd worden, kunt u in combinatie met AWS of GCP ook voor kiezen om de control plane door ons te laten beheren. Google Cloud Platform en Microsoft Azure maken gebruik van data centers in Nederland.

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Installatie en operationeel beheer van uw Kubernetes clusters
 • Gebruik van Otomi Container Platform (Open Source)
 • Cloud managed services voor gateways (load balancers), firewalls, Web Application Firewall (WAF) en DNS
 • Installatie en operationeel beheer van HA data services op Kubernetes (zoals MySQL, PostgreSQL, Percona en Redis)
 • Pro-actieve 24/7 monitoring en support
 • Out-of-the-box ondersteuning voor microservices met uitgebreide voorbeelden en demos
 • Multi tenant / teams management. Teams kunnen zelfstandig software deployen en onderling samenwerken
 • Altijd toegang tot een team met Kubernetes experts en DevOps engineers om u te ondersteunen

Neem contact op voor een vrijblijvende demonstratie

Contact us

Waarom Otomi Container Platform?

Het gebruik van Kubernetes vergt nog steeds veel werk. Om van Kubernetes een ​​compleet container platform te maken, moet u nog veel andere componenten (add-ons) installeren, integreren en beheren. Otomi Container Platform biedt een set vooraf geïnstalleerde en geconfigureerde toonaangevende open source oplossingen die door ons volledig geïntegreerd zijn en daardoor direct klaar voor gebruik. Dit biedt standaardisatie en daardoor snelheid.

Een samengestelde en gestandaardiseerde stack zoals Otomi Container Platform Core, biedt veel voordelen op het gebied van governance en beveiliging, maar vooral snelheid om direct toegevoegde waarde te kunnen leveren. U kunt binnen een dag aan de slag. Otomi Container Platform biedt een echte cloud-agnostische manier om microservices op alle Clouds te deployen. Door gebruik te maken van de Otomi Console kunt u services binnen enkele minuten deployen en openbaar beschikbaar maken zonder ook maar 1 regel YAML-code te schrijven.

De belangrijkste features van Otomi Container Platform


Otomi Console

Otomi Console biedt een consistente gebruikerservaring. Beheerders kunnen teams aanmaken, toegang krijgen tot container logs, container metrics bekijken, alerts instellen, image replicaties beheren en service meshes observeren en traceren. DevOps Teams kunnen Kubernetes secrets en services aanmaken en toegang krijgen tot alle tools die ze nodig hebben voor het beheren van hun applicaties.

Common Ground
Haven

Teams

Teams zijn tenants (huurders) op het platform. Een team kan op meerdere Kubernetes clusters werken. Elk team krijgt toegang tot de Otomi-console en krijgt hiermee toegang tot alle tools die een team nodig heeft. Container logs zijn alleen toegankelijk voor teamleden en er is (default) geen in- en uitgaand verkeer mogelijk tussen team namespaces. Teams kunnen ervoor kiezen om Alerts te ontvangen via Microsoft Teams, Slack of e-mail.

Services

Een service is een Otomi API functie voor het eenvoudig deployen van (serverless) container workloads en het aanbieden van deze services via een publieke URL. Kies het Knative service type om een ​​container workload te deployen met de Otomi API. Vul de imagenaam in en klik op submit. Wanneer u ervoor kiest om een Otomi ​​service te maken voor een bestaande Kubernetes service (niet geïmplementeerd met Otomi API), kan ingress worden geconfigureerd voor de bestaande Kubernetes service. Otomi Container Platform configureert vervolgens alles automatisch, inclusief certificaten, DNS-records en een OAuth proxy voor Single Sign On.

Kubernetes