Meteen aan de slag met een volledig beheerde Common Ground basis infrastructuur


Wat is Haven?

Haven wordt ook wel de laag 0 van Common Ground genoemd en bestaat uit een standaard en een referentie-implementatie. Om een Haven compliant infrastructuur op te zetten, moet voldaan worden aan de standaard. De referentie-implementatie is niet verplicht en ICT-leveranciers kunnen een eigen variant ontwikkelen en aanbieden. Otomi is een door Red Kubes ontwikkelde variant en is 100% haven compliant.

Waarom Otomi

Otomi is een suite van geïntegreerde open source-tools gecombineerd met automation en self service, samengevoegd en beschikbaar gemaakt als een eenvoudig en snel te installeren oplossing. De Haven referentie-implementatie bestaat uit een aantal onafhankelijke open source oplossingen. Al deze oplossingen dienen handmatig geïnstalleerd, geconfigureerd en onderhouden te worden. Dit kan leiden tot configuratie-fouten en configuratie-drift, met alle risico’s van dien. Het opzetten en onderhouden van een Common Ground infrastructuur op basis van de Haven referentie-implementatie kost veel tijd en is dus duur.

Red Kubes biedt speciaal voor Nederlandse gemeenten een managed Kubernetes dienst, waarbij de Kubernetes infrastructuur 100% Haven compliant is. Als gemeente bepaalt u zelf welke publieke Cloud provider en Kubernetes implementatie u wilt gebruiken.


Wilt u meer weten?

Wat kunt u van ons verwachten?


  • Installatie en operationeel beheer van uw Kubernetes clusters in AWS, Azure en Google Cloud
  • Gebruik van Otomi Container Platform (Open Source)
  • Cloud managed services voor gateways (load balancers), firewalls, Web Application Firewall (WAF) en DNS
  • Installatie en operationeel beheer van HA data services op Kubernetes (zoals MySQL, PostgreSQL, Percona en Redis)
  • Pro-actieve 24/7 monitoring en support
  • Out-of-the-box ondersteuning voor microservices met uitgebreide voorbeelden en demos
  • Multi tenant / teams management. Teams kunnen zelfstandig software installeren en onderling samenwerken
  • Altijd toegang tot een team met Kubernetes en CI/CD experts om u te ondersteunen

Inclusief alle Otomi functionaliteit


Otomi Console

Otomi Console biedt een consistente gebruikerservaring. Beheerders kunnen teams aanmaken, toegang krijgen tot container logs, container metrics bekijken, alerts instellen, image replicaties beheren en service meshes observeren en traceren. DevOps Teams kunnen Kubernetes secrets en services aanmaken en toegang krijgen tot alle tools die ze nodig hebben voor het beheren van hun applicaties.

Teams

Teams zijn tenants (huurders) op het platform. Een team kan op meerdere Kubernetes clusters werken. Elk team krijgt toegang tot de Otomi-console en krijgt hiermee toegang tot alle tools die een team nodig heeft. Container logs zijn alleen toegankelijk voor teamleden en er is (default) geen in- en uitgaand verkeer mogelijk tussen team namespaces. Teams kunnen ervoor kiezen om Alerts te ontvangen via Microsoft Teams, Slack of e-mail.

Services

Een service is een Otomi API functie voor het eenvoudig installeren van applicaties en het aanbieden van deze applicaties via een publieke URL. Kies het Knative service type om een ​​applicatie te installeren met de Otomi API. Vul de imagenaam in en klik op submit. Wanneer u ervoor kiest om een Otomi ​​service te maken voor een bestaande Kubernetes service (niet geïmplementeerd met Otomi API), kan ingress worden geconfigureerd voor de bestaande Kubernetes service. Otomi Container Platform configureert vervolgens alles automatisch, inclusief certificaten, DNS-records en een OAuth proxy voor Single Sign On.